La Liga Habanera

 

Efter den slutsålda succékonserten i vintras är La Liga Habanera tillbaka på Fasching! Bandet bildades för 8 år sedan i Havanna och har spelat runt om i Sverige och Europa. Musiken kan beskrivas som modern kubansk Timba men med inslag av traditionell Son, salsa, soul och funk. Buena-Vista social club, Los van van, Charanga Habanera, Beny Moré, Havana de Primera, Weather Report, Earth Wind and Fire är några av inspirationskällorna.

De kubanska sångarna levererar ett körpaket utsmyckat med leadsång ackompanjerat av rytmsektionens afrokubanska rytmer som vrider och vänder på synkoperna. Den tre man starka blåssektionen  är definitionen av tajthet samtidigt som pianisten och basisten matar ut montunos som får taket att lyfta. Svängigare blir det inte.

Bandet gav ut en skiva sommaren 2013 (Tremenda Unión) en singel 2015 Estocolmo se pone caliente och nu senast Chica Del Swing.

Max Alton - trummor/timbales
Daniel Baro - sång
Cecilia Ferrer - sång
Raciel Gómez - sång
Juan Carlos Hernandez  - guiro coro
Måns Ek - piano
Alfonso nuñes- bas
Rickard Valdes - congas
Rickard Lindgren - trumpet
Petter Linde - trumpet
Johan Åström - trombon


PUBLICERAD: 20161208
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Lördag 14/1 2017
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150