La Liga Habanera

Bandet bildades för 10 år sedan i Havanna och har spelat runt om i Sverige och Europa. Musiken kan beskrivas som modern kubansk Timba men med inslag av traditionell Son, salsa, soul och funk. Buena-Vista social club, Los van van, Charanga Habanera, Beny Moré, Havana de Primera, Weather Report, Earth Wind and Fire är några av inspirationskällorna.

De kubanska sångarna levererar ett körpaket utsmyckat med leadsång ackompanjerat av rytmsektionens afrokubanska rytmer som vrider och vänder på synkoperna. Den tre man starka blåssektionen  är definitionen av tajthet samtidigt som pianisten och basisten matar ut montunos som får taket att lyfta. Svängigare blir det inte.

Bandet gav ut en skiva sommaren 2013 (Tremenda Unión) en singel 2015 Estocolmo se pone caliente och nu senast Chica Del Swing.

Efter konserten blir det salsaklubb La Liga Habanera style hela natten lång. Eftersläpp 150 kr säljs i dörren samma kväll.


Max Alton-Trummor/timbales
Lesmer Solenzar - sång
Cecilia Ferrer - sång
Daniel Baro - sång
Måns Ek - piano
Alfonso Nuñes - bas
Oldrich Gonzales - keyboards
Rickard Valdes - congas
Jan Kohlin -trumpet
Petter Linde - trumpet
Peter Fredriksson - trombon


PUBLICERAD: 20190116


Fredag 19/4 2019

VI ÖPPNAR: 18:00
Matsalen öppnar: 20:00
På scen ca: 21:00
Pris: 200 kr + serviceavgifter
Åldersgräns: 18 år


Köp biljett
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150 Presentkort - 280x150