Kumisolo & Joe Davolaz

 

Kabuki Femme Fatale släpps nu i vår och är resultatet av ett samarbete mellan japansk-franska artisten Kumisolo och svenska orkestern Joe Davolaz. På den här releasefesten erbjuds ett unikt tillfälle att se dem framträda live tillsammans.

Kumisolo är uppvuxen i Japan men har varit verksam i Paris sedan början av 00-talet. Hon har en lång musikalisk historia och har bl. a. spelat shamisen, taiko, piano och trumpet sedan tidig ålder. I sina tonår spelade hon i flertalet popband i Japan. Sedan dess har hon flyttat till Paris och släppt tre skivor på skivbolagen Active Suspension, Clapping Music och EMI och har samarbetat med artister som Momus, Domotic, O. Lamm och Hypo. 

Joe Davolaz är inspirerade av 60- och 70-talens easy listening- och space age-musik. Det låter som den säregna blandning av stilar som kan höras i musik av kompositörer som Les Baxter och Juan Esquivel, fast med en egen touch, som doftar av såväl surf som äldre svensk jazz. När gruppen framför sina detaljrika arrangemang av Kumis kompositioner - som även har drag av både japansk traditionell musik, J-pop och fransk filmmusik - blir kombinationen något alldeles unik. 

Kabuki Femme Fatale är inspelad i Stockholm och ges ut av Alter K i Frankrike, Tona Serenad i Skandinavien och Flau Records i Japan.


Kumi Okamoto - sång, flöjt, trumpet, slagverk
Oskar Carls - saxofon, flöjt
Joel Danell - synthesizer
Anders af Klintberg - synthesizer, steel guitar
Vilhelm Bromander - elbas
Linus Hillborg - elgitarr
Dennis Egberth - trummor


PUBLICERAD: 20170426
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Onsdag 14/6 2017
KLUBBGIG

300_drinks

Denna kväll har vi ingen bordsbokning. Maila eventuella frågor till bord@fasching.se.

Följ oss på Facebook! 280x150