Kikagaku Moyo

Namnet Kikagaku Moyo går att översätta med ”geometriska mönster” och det är lätt att se sådana för sin inre syn när man lyssnar på detta sinnesutvidgande psykedeliaband från Tokyo. Ända sedan starten – sommaren 2012 – har de sammansmält influenser från tysk Krautrock med motoriska beats med slingrande indiska ragor och en rejäl dos folkmusik. Allt sammansmält och hopsnickrat till en psykedelisk rock som pendlar mellan mjuka anslag och hårda attacker.

De har jämförts med andra japanska psykedeliska band som Acid Mothers Temple och Ghost – men skiljer sig från båda dessa och står stadigt på egna ben. Senaste skivan House in the Tall Grass beskrevs av Clash Magazine som ”Delicately beautiful, this is a real trip” – och det är en träffande beskrivning. Massiva gitarrväggar träffar smekande sitar-toner och thereminklanger.

Bandet har turnerat flitigt och bland annat spelat på Austin Psych Fest och L.A. Psych Fest. Nu har det blivit dags att bjuda Faschingpubliken på en rejäl tripp.

Chicagojazzen

Chicagojazzen från Skellefteå har i över tio år spelat in och gett ut avig och tjurig instrumentalmusik. Musiken är ett slags nedkok av de senaste 60 åren gitarrmusik och pendlar från mjukt och melodiöst och skevt, alltid med ett outtalat mål om att verka bortom genrebeteckningar och stel kategorisering. Live framförs musiken med ett stort band (ibland upp mot tio medlemmar) där låtarna ofta stöps om i friare och stökigare former.
Chicagojazzen släppte 2017 sin åttonde skiva på Zeon Light Skiva och närmar sig i skrivande stund mållinjen för en nionde platta

 

Hålltider ikväll:
18:00 Fasching öppnar. DJ: Playboy-Marse & Johanna Björkquist spelar i foajén.
19:00 Dörrarna till stora salen öppnar.
20:00 Chicagojazzen
21.30 Kikagaku Moyo

Kom i tid iom att giget är slutsålt!


PUBLICERAD: 20180509


FRÅN FASCHINGS ARKIV
Fredag 23/11 2018
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Presentkort - 280x150 Faschings Vänner 280x150