K-X-P

 

K-X-P har under lång tid identifierat sig som ett "anti-band," som trotsar såväl konventioner som förväntningar. För varje nytt album växer K-X-P med ytterligare ett hudskikt; nya territorier beträds, områden utforskas och nya influenser inympas. Musiken på deras andra, kritikerrosade skiva, II, en poppig, elekronisk virvelvind, har nu ersatts av en avskalad och naken atmosfär på deras nya skiva; ett album med filmisk "ambient-techno" genomsyrad av böljande, progressiv rymdrock.

Samtidigt som gruppmedlemmarna är ivriga innovatörer i studion är det live, på scen, som bandet verkligen känns elektrifierade och har byggt upp sitt rykte; de har trollbundit lyssnare världen över och skaffat sig en allt större publik genom åren. Atmosfären på scen har fungerat som en katalysator för tredje albumet (III, parts 1+2); "Det har varit en stor utmaning att försöka fånga den råa live-energin i en studiomiljö," säger Timo Kaukolampi. "Det finns inget ego i K-X-P:s musik. Alla bara arbetar för 'the flow of music.' Vi är ödmjuka tjänare under groovet." En sådan bidragsgivare till "groovet" är den sena, stora elektroniska pionjären Mika Vainio (Ø, Pan Sonic), som har adderat drone-partier och rundgång på Psychic Hibernation, första spåret på III, Pt. 1.

Med albumet III flyttar även K-X-P utgivningen till den egna etiketten Öm, under skivbolaget Finnish Svart Records (namnet Öm är en kombination av den mystiska, hinduistiska stavelsen aum och tremat i Motörheads logga - två grundläggande influenser i K-X-P-soundet).

Kärnduon i K-X-P kommer besöka Fasching den här kvällen; Timo Kaukolampi på sång och elektronik och Tomi Leppänen (Circle) på trummor.

 

Support: TENTAKEL
 
Göteborgs mest maniska trumslagare Pontus Torstensson (URAN, The Exorcist GBG) har skapat en enmansarmé: TENTAKEL. Som Tentakel skapar han exprimentell, hårdsvängande och rytmbaserad musik som ekar av krautrock, jazz och dub. Den mörka stämningen och det hårda drivet är genomgående. "Kosmisk punk-kraut-techno med ambienta element" kallar han det själv. Aktuell med den nya skivan TwoFace som släpps på Zeon Light Skiva.


PUBLICERAD: 20170822
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Torsdag 21/9 2017
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150