Julie Byrne

 

För vissa artister tar det år att hitta en egen röst i sitt skapande, andra föds med den. Julie Byrne började inte spela musik för än hon var 17 år gammal, men rösten och den enastående uttrycksförmågan fanns då redan på plats. Inspiration till sina drömska om än jordnära ljudbilder hämtar hon överallt från ödsliga diners till tindrande stjärnor över ökenlandskap och den ilande känslan av förändring. Hennes låtsamling består av berättelser som annars, om inte hon hade förvandlat dem till musik, hade gått förlorade. Tidigare i år släppte Julie Byrne sitt andra album, ”Not Even Happiness”, som genast belönades av epitetet Best New Music av Pitchfork. Precis när sommaren har passerat och löven börjat falla kommer Julie Byrne för första gången och spelar i Sverige – den 4 september står denna artist på Faschings scen i Stockholm. 

Julie Byrne plockade upp gitarren när hennes pappa blev sjuk och inte längre kunde spela själv. Året därpå lämnade hon hemstaden Buffalo och har sedan dess levt i en nomadisk tillvaro, vilket innebär att hon har bott på inte mindre än åtta platser under de senaste åren. Sitt nya album spelade hon på sin uppväxtort, och är en samling av de upplevelser som alla dessa platser har gett henne. Ljudbilderna har denna gång utökats med stämningsfulla stråkar, som lyfter fram hennes akustiska gitarrplock och mjuka röst på ett helt nytt sätt. Trots att debutalbumet ”Rooms With Walls and Windows” från 2014 var ett album som genomsyrades av identitet, så har hon denna gång överträffat sig själv på den punkten. ”Not Even Happiness” är levande, personligt och djärvt på en helt ny nivå – missa inte chansen att uppleva det här live. 


PUBLICERAD: 20170313
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Måndag 4/9 2017
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150