Julian Lage

Som femåring spelade han gitarr varje dag – förutom en dag då han skulle åka tåg. En åtta år gammal Julian Lage kommenterade den dagen i dokumentären Jules At Eight (1996) med orden ”jag ångrar verkligen den dagen”. Sedan får vi tittare se hur en åtta år gammal Julian leker med sin elgitarr. Kort sagt: Julian Lage var ett underbarn.

Idag är han vuxen. Men han kan fortfarande blända sin publik med sitt enormt skickliga gitarrspel. En recensent i New York Times beskrev honom som ”one of jazz’s breezier virtuosos, possessed of an unflappable technical facility and a seemingly boundless curiosity” – och det är vad det handlar om. Julian Lage är tekniskt skicklig, virtuos på instrumentet – och begåvad med en stor nyfikenhet som gjuter liv i alla hans skivor och livekonserter.

Tillsammans med sitt band kommer han till Stockholm Jazz Festival med rykande färska albumet Modern Lore – där han återigen visar sin briljans, både på gitarren och som bandledare. Och som vanligt handlar det om jazz som är rotad i den amerikanska 1900-talstraditionen.

Julian Lage - gitarr
Jorge Roeder - bas

 

 


PUBLICERAD: 20180525
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Måndag 15/10 2018
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Presentkort - 280x150 Faschings Vänner 280x150