Juhani Aaltonen - Jonas Kullhammar Union

Juhani "Junnu" Aaltonen fyller 84 år under 2019. Han är en av de mest inflytelserika tenorsaxofonisterna och flöjtisterna hemma i Finland och en hörnpelare inom nordisk jazz i stort. Med en egen spelstil och imponerande scennärvaro har han trollbundit publik i hela världen. Hans uttryck har varierat, men han har ständigt återkommit till den friare, improvisationsdrivna jazzen – som ligger honom varmast om hjärtat.

Han är en given förebild och inspiration för en av Sveriges flitigaste och mest uppmärksammade saxofonister under senare år: den mångsidige Jonas Kullhammar. Till sitt band Svenska Kaputt skrev Kullhammar låten Vesaaltonen – som är en hyllning till Aaltonen och en annan av finsk avantgardejazz stora: trummisen Edward Vesala. 

Tillsammans med kontrabasisten Christian Meaas Svendsen och trummisen Ilmari Heikinheimo ger Aaltonen och Kullhammar sig ut på en improviserad resa över både genre- och nationsgränser. Friheten står i fokus!

 

Juhani Aaltonen – tenorsaxofon, flöjt
Jonas Kullhamar – saxofoner
Christian Meaas Svendsen – kontrabas
Ilmari Heikinheimo – trummor

 


PUBLICERAD: 20190128


Torsdag 2/5 2019

VI ÖPPNAR: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 220/170/120kr + serviceavgifter
Åldersgräns: 18 år


Köp biljett
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Presentkort - 280x150 Faschings Vänner 280x150