Josef Leimberg

 

Los Angeles-baserade trumpetaren Josef Leimberg är ingen nybörjare på sitt instrument. Redan som femåring lärde han sig hantera trumpeten. Efter studier vid Cal Arts blev han medlem i hiphopgruppen Mad Kap och redan där stod det klart att han skulle ägna sig åt en gränsöverskridande verksamhet i skärningspunkten mellan hiphop och jazz. Efter samarbeten med Erykah Badu, Angie Stone, Robert Glasper, George Clinton och Frank Ocean är hans rykte minst sagt gott.

Men ännu mer uppmärksamhet har han fått för sina samarbeten med Snoop Dogg och Kendrick Lamar. Han spelade trumpet på den sistnämndes banbrytande To Pimp A Butterfly vid sidan av vännen och kollegan Kamasi Washington.

Washington bidrar med sin saxofon på Josef Leimbergs debutalbum Astral Progressions som kom för två år sedan. Precis som Washingtons egna material handlar det om en modern fusion med stora ambitioner när Josef Leimberg står i centrum. Han är ytterligare en gren på det starka jazz-trädet i dagens Los Angeles och hans jazz är sökande, andlig och flummig – på ett bra sätt.

Sjuttiotalets fusion är en given referens och talande nog valde Leimberg att göra en cover på Miles Davis Lonely Fire – från skivan Big Fun – på sitt debutalbum. Men Leimbergs kärleksförklaring till sjuttiotalet är ändå helt nutida och rymmer också en rejäl dos R&B, soul och hiphop.

Leimberg är ett av de starkaste bevisen för att den amerikanska västkustens jazzscen idag är mer vital än på många många år.

Josef Leimberg, trumpet
Tracy Wannomae, basklarinett, saxofon, flöjt
Anand Benette, gitarr
Matthew Little, keyboard
Will Logan, trummor
Bubby Lewis, bas

 


PUBLICERAD: 20180601


Lördag 3/11 2018

VI ÖPPNAR: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 270/220/150 kr
Åldersgräns: 18 år
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150