Jorge Rossy Vibes Quintet featuring Al Foster and Mark Turner: ”Beyond Sunday”

På nya albumet ”Beyond Sunday” har trummisen som började som trumpetare för att sedan bli pianist åter växlat instrument. Nu är det vibrafon som gäller för spanskfödde Jorge Rossy. Enligt honom är det nu det perfekta instrumentet eftersom det kombinerar det percussiva elementet från trummorna och polyfonin i ett klaviaturinstrument med en uppenbart starkt melodisk dimension.

Jorge Rossy blev känd över hela världen när han skötte rytmerna bakom trummorna åt Brad Mehldau. Nu när han växlat instrument igen har han plockat in en trummis som slår vem som helst på fingrarna: legenden Al Foster som kompat Miles Davis, Joe Henderson och många andra av jazzens riktigt stora namn. Tillsammans med amerikanske saxofonisten Mark Turner (som bland annat samarbetat med Avishai Cohen och Kurt Rosenwinkel), katalanske gitarristen Jaume Llombart och basisten Doug Weiss (som spelade på Fasching med Al Foster Quintet för några år sedan) har han satt samman albumet ”Beyond Sunday” som är en regelrätt hyllning till klassisk jazz. På skivan – och live – får dessa ekvilibristiska instrumentalister både lysa som solister och improvisera tillsammans i en stark brygd som visar att jazzen idag är minst lika stark som någonsin.

Mark Turner – tenorsaxofon
Jaume Llombart – gitarr
Jorge Rossy – vibrafon
Doug Weiss – kontrabas
Al Foster – trummor


PUBLICERAD: 20181023
Fredag 11/1 2019

VI ÖPPNAR: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 270/220/120 kr + serviceavgift
Åldersgräns: 18 år
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150 Presentkort - 280x150