John Scofield

Med nytt band och ett album som sprudlar av vitalitet återvänder en av jazzens främsta gitarrister till Fasching.

Senaste albumet, Combo 66, inleds med låten Can’t Dance. Troligen är titeln ironisk för är det något som går att göra till de pulserande trummorna, den tassande basen, den pumpande orgeln och Scofields briljanta gitarrspel på gamla följeslagaren Ibanez AS200 så är det just det: det går verkligen att dansa!

Skivan skrevs när Scofield var ute på turné – och albumtiteln blev en dubbel anspelning: på Scofields egen ålder och på den ultimata vara-på-väg-låten: Route 66. Tillsammans med ett skarpt band bestående av långvarige samarbetspartnern Bill Stewart på trummor, Robert Glasper’s Trios basist Vincente Archer och pianisten Gerald Clayton spelades de nio låtarna på jazzgungande albumet in snabbt. De rör sig sömlöst mellan bluesinfluenser, post-bop, swing och Scofields personliga version av soul-jazz.

Jazz Trail skrev att albumet är ett bevis på att Scofield kommer att vara med oss länge till. Och visst är det så det låter: ett ytterst vitalt bevis på att han är en av de stora jazzgitarristerna i dag.

John Scofield – gitarr
Gerald Clayton – piano, orgel
Vincente Archer – bas
Bill Stewart – trummor

 


PUBLICERAD: 20190108


Lördag 11/5 2019

VI ÖPPNAR: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 420/370/270 kr + serviceavgifter
Åldersgräns: 18 år


Köp biljett
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150 Presentkort - 280x150