John Scofield’s “Country For Old Men”. Featuring Vicente Archer, Sullivan Fortner & Bill Stewart 

Cormac McCarthy skrev romanen No Country For Old Men och bröderna Cohen översatte den till film år 2007. Vi minns fortfarande Javier Bardem som totalgalen ond skurk i filmen. Vi får anta att jazzgitarristen John Scofield (bland annat känd för sina samarbeten med Charles Mingus och Miles Davis) också gillade filmen (eller boken) eftersom han valt att anspela på dem i sitt senaste projekt Country For Old Men (vilket också är titeln på skivan som kom på Impulse! hösten 2016).

Skivtiteln är givetvis inte bara en kärleksfull parafras på en favoritfilm. Det är också en programförklaring. För här handlar det om country – en musikgenre som gitarristen John Scofield älskat i hela sitt liv. Äntligen får han ta tag i material av Dolly Parton, Hank Williams, Patti Page och andra. Men. Det handlar inte om countryversioner av dessa låtar. Tillsammans med sina jazzkumpaner har Scofield istället valt att göra jazzversioner av klassiska countrylåtar.

John Scofield - gitarr
Sullivan Fortner - orgel, piano
Vincente Archer - bas
Bill Stewart - trummor


PUBLICERAD: 20161212
Torsdag 30/3 2017

VI ÖPPNAR: 17:00
Matsalen öppnar: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 400/350/250 kr
Åldersgräns: 18 år


Köp biljett
Kök & Bar

Varje konsertkväll serverar köket rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter öppning. Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150