Johan Berke Upstairs Five

 

Nyskriven svensk, framåtblickande jazz: skivrelease med Johan Berke Upstairs Five för albumet SIMPATICO.

Johan Berke Upstairs Five bildades 2003 och har en lång och varierad skivproduktion i ryggen. Debuten ”Upstairs Five” (kvintett, 2004) har följts av ytterligare åtta CD-skivor där musiken specialskrivits av Johan Berke för de medverkande musikerna - från kvintett till tentett. Många svenska jazzmusiker har spelat med gruppen, bland andra Nils Janson, Örjan Hultén, Filip Augustson, Mats Äleklint och Håkan Goohde.

Den nya skivan är den första där mångsidige Alberto Pinton (Kenny Wheeler, Bob Brookmeyer, Peter Erskine, BBB m.fl) medverkar, vilket lett till nya klangmöjligheter i ensemblen. Hans virtuosa klarinettspel har en framskjuten roll på den nya skivan.

- Gitarristen Johan Berke har en stor styrka som kompositör: han är en mästare i att låta komplext arrangerade passager växla med helt fria, så att det skapas perspektiv i musiken. (Peter H Larsen, OrkesterJournalen)


Alberto Pinton – saxofoner/klarinetter

Fredrik Nordström – saxofoner
Johan Berke – gitarr/elektronik
Robert Erlandsson – kontrabas
Fredrik Rundqvist – trummor


PUBLICERAD: 20170406
Torsdag 1/6 2017

VI ÖPPNAR: 17:00
Matsalen öppnar: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 170/85 kr
Åldersgräns: 18 år


Köp biljett
Kök & Bar

Varje konsertkväll serverar köket rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter öppning. Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150