Johan Berke Upstairs Five

 

Nyskriven svensk, framåtblickande jazz: skivrelease med Johan Berke Upstairs Five för albumet SIMPATICO.

Johan Berke Upstairs Five bildades 2003 och har en lång och varierad skivproduktion i ryggen. Debuten ”Upstairs Five” (kvintett, 2004) har följts av ytterligare åtta CD-skivor där musiken specialskrivits av Johan Berke för de medverkande musikerna - från kvintett till tentett. Många svenska jazzmusiker har spelat med gruppen, bland andra Nils Janson, Örjan Hultén, Filip Augustson, Mats Äleklint och Håkan Goohde.

Den nya skivan är den första där mångsidige Alberto Pinton (Kenny Wheeler, Bob Brookmeyer, Peter Erskine, BBB m.fl) medverkar, vilket lett till nya klangmöjligheter i ensemblen. Hans virtuosa klarinettspel har en framskjuten roll på den nya skivan.

- Gitarristen Johan Berke har en stor styrka som kompositör: han är en mästare i att låta komplext arrangerade passager växla med helt fria, så att det skapas perspektiv i musiken. (Peter H Larsen, OrkesterJournalen)

- ...så blir Johan Berkes jazz till en resa med många oväntade anhalter, framförd med mycket energi" (Andreas Lagercrantz, LIRA)


Alberto Pinton – saxofoner/klarinetter

Fredrik Nordström – saxofoner
Johan Berke – gitarr/elektronik
Robert Erlandsson – kontrabas
Fredrik Rundqvist – trummor


PUBLICERAD: 20170406
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Torsdag 1/6 2017
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150