Joey DeFrancesco Quartet

 

När Van Morrison blev sugen på att göra ett jazzigt album vände han sig till organisten och trumpetaren Joey DeFrancesco för att få till den rätta känslan. Omslaget till "You're Driving Me Crazy" antyder visserligen att Van Morrison fick mer jazz än han bad om - men den ska nog tolkas som ironi. Faktum är att Joey DeFrancesco och hans band lyfte Van Morrison till nya höjder. Men Joey DeFrancesco och hans band (gitarristen Dan Wilson, trummisen Michael Ode och tenorsaxofonisten Troy Roberts) hjälper inte bara gamla rockrävar att jazza till soundet.

På egen hand skapar de elegant och vibrerande jazzmusik där DeFrancescos intensiva orgelsound är ett dominerande inslag. Redan som fyraåring testade han sin pappas orgel och för några år sedan invaldes han i Hammond Organ Hall of Fame! Som få andra har DeFrancesco och hans mannar blåst liv i orgeljazzen och gjort den vital och utmanande igen.


Joey DeFrancesco - orgel, trumpet, sång
Dan Wilson - gitarr
Michael Ode - trummor
Troy Roberts - tenorsaxofon


PUBLICERAD: 20180629
Fredag 5/10 2018

VI ÖPPNAR: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 370/320/220 kr
Åldersgräns: 18 år
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Presentkort - 280x150