Jimmy Halperin with Pål Nyberg Trio

Lennie Tristano, pianisten, kompositören, pedagogen och en av jazzens verkliga pionjärer som före sin tid med sina komplexa linjer skapade ett nytt coolt förhållningssätt till jazz. En musik som är bland det mest spännande man kan uppleva inom jazzen - men som ändå hörs sällan.

I år skulle Tristano fyllt 100 år. Det firar vi med konsert av en av Lennies mest spännande alumner, Jimmy Halperin!

Samarbetet mellan den amerikanska saxofonisten och kompositören Jimmy Halperin och den svenska gitarristen Pål Nyberg har pågått sedan 2014. Sedan dess har dom med sin kvartett turnerat flitigt internationellt och släppt två album, Snow Tiger (2015) och Live at A-trane -Berlin (2017). Albumen har fått stor uppmärksamhet internationellt och deras senaste album Live at A-trane blev nyligen listad som ett av 2017s bästa album i DownBeat Magazine.

Som tidigare elev och senare kollega till Lennie Tristano och Sal Mosca är Halperin idag en av New Yorks mest tongivande röster inom vad som brukar kallas NYC-Cool. Gruppen har arbetat med original kompositioner av Nyberg och Halperin och musik av Tristano och musiker associerade med Tristano-skolan. Man skulle kunna beskriva musiken som jazz med tydlig Bebop förankring men med ett betydligt friare förhållningssätt till improvisationen. Missa inte inte detta möte mellan denna skandinaviska topptrio och en av New Yorks mest spännande saxofonister!

Jimmy Halperin -tenor sax
Pål Nyberg -gitarr
Robert Erlandsson -bas
Andreas Fryland -trummor


PUBLICERAD: 20181001
Torsdag 21/2 2019

VI ÖPPNAR: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 240/190/120 kr + service
Åldersgräns: 18 år


Köp biljett
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150 Presentkort - 280x150