JH3 - Jari Haapalainen Trio


I höst släpper JH3, Jari Haapalainen Trio, sitt första album, Fusion Machine. Musiken är skriven av Daniel Bingert+Per Texas Johansson. Arrangemangen står JH3 för. 

JH3 består av:
Jari är musikproducent/musiker, har jobbat med mängder av artister i många olika musikaliska sammanhang. Han har även varit medlem i bandet The Bear Quartet som sedan 1992 släppt 13 skivor.

Daniel kom tidigt in i en eklektisk musikmiljö genom att han som ung började spela i sin pappas (Hector Bingert) olika konstellationer. Daniel startade sedan tillsammans med Hector det legendariska Latin Lover Big Band som under många år spelade regelbundet på Fasching och scener runtom i Skandinavien och Europa. 
 
Texas släppte 2016 sin första soloskiva på 16 år, där han framförallt spelar klarinett. Med JH3 hör vi honom på tenorsax, ett instrument som han nu, efter några år, återkommer till.

Jari Haapalainen - Trummor
Per Texas Johansson - Sax
Daniel Bingert - Bas

Det här är första spelningen med den här gruppen med producentsnillet Jari Haapalainen och Per ”Texas” Johansson och Daniel Bingert. Jag har hört delar av blivande albumet och det låter som inget annat jag hört. Powerfusionfrijazztrio typ. Hahaha.
(Goran Kajfes)

Support-DJ: Mariam Wallentin

Första akten denna kväll: Beechcomber
Jean-Louis Huhta och Andreas Berthling på Modularsynth


PUBLICERAD: 20160309


FRÅN FASCHINGS ARKIV
Tisdag 17/5 2016
Fasching by Goran Kajfes

Under fem tillfällen under våren tar Goran Kajfes över rodret på Fasching och bokar musik som inspirerar honom och som han tycker om. Du hittar alla spelningar här:

Goran Kajfes Tropiques 5/4
Burnt Friedman & Jaki Liebzeit 23/4
JH3 - Jari Haapalainen Trio 17/5
Konono n°1 27/5
Subtropic Arkestra 4/6

Läs mer om Fasching by Goran Kajfes här 

Följ oss på Facebook! 280x150