Jazzlab: Ingo + Robert Nevén Ensemble

 

En kväll i månaden gör Fasching ett samarrangemang med Kungliga Musikhögskolan där vi får möjlighet att lyssna till morgondagens stjärnskott. Konserten följs av öppet jam. Denna kväll kommer vi få lyssna till:

 

INGO

 

Samtida populärjazz med en av Sveriges mest lovande unga jazzsångare i spetsen. Ingrid Malmén har hyllats för sitt uttryck och improvisationer - nu kommer kompositören och sångerskan med gruppen Ingo till Fasching.

Ingo gör kärnfull, melodiös jazz med starka och angelägna texter på svenska. Med förebilder som Klabbes Bank, Paavo och EST skapar gruppen ett modernt, skandinaviskt sound som i kombination med kraftfull närvaro och energi gör det svårt att lämna en konsert oberörd. Gruppen är aktuell med sin debutskiva Efterskalv och har spelat på Stockholm Jazz Festival, Unity Jazz och Glenn Miller Café.

Ingrid Malmén - sång
Tobias Johansson - piano
Mauritz Agnas - kontrabas
Tobhias Gräns - trummor
Jonathan Stribrny - trumpet
Hampus Adami - sång

 

ROBERT NEVÉN ENSEMBLE

Träblåsaren och kompositören har starka rötter i såväl jazz som klassisk musik -nu tolkar Robert Nevén konstnären Paul Gauguin.

Robert Nevén associerar toner med olika färger och på så sätt skapat en tonpalett - en nyckel - för att översätta färgerna i Gauguins tavlor till tonmaterial. Kompositionerna ger ett genreöverskridande uttryck och till sin hjälp har blåsaren en blandning av klassiska och improvisationsmusiker.

Robert Nevén – saxofon & klarinett
Zaida Ponthin – violin
Oscar Edin – violin
Johannes Rydén – cello
Ragnhild Kvist– viola
Jonas Grumstedt – kontrabas
Kim Sundell – gitarr
Rui Hallvares Andrade Paes – piano


PUBLICERAD: 20171211
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Måndag 30/4 2018
JAZZLAB

En kväll i månaden gör Fasching ett samarrangemang med Kungliga Musikhögskolan där vi får möjlighet att lyssna till morgondagens stjärnskott. Konserten följs av öppet jam. Fri entré hela kvällen!

Insläpp: 18:00
Konsert: 19:00 
Jam: ca 21:00

För bordsbokning, vänligen kontakta bord@fasching.se

Välkommen!

Presentkort - 280x150 Följ oss på Facebook! 280x150 Till kalendariet