Jazzlab: UnoWho? + Erik Fabricius

 

En kväll i månaden gör Fasching ett samarrangemang med Kungliga Musikhögskolan där vi får möjlighet att lyssna till morgondagens stjärnskott. Konserten följs av öppet jam. Denna kväll kommer vi få lyssna till:

UNOWHO?

Kontrabasisten Uno Dvärby är ursprungligen från Ånge i Medelpad men numera bosatt i Stockholm och studerar jazz på Kungliga Musikhögskolan. Uno började sin musikaliska bana med att spela klassiskt valthorn i många år. Han har varit med i både popband och folkmusikorkestrar, men numera syns han mest som tradjazzbanjoist och jazzbasist. Till Fasching kommer han med sitt projekt UnoWho? 

Unos kompositioner är gjorda med en vision om att fånga svåra känslor på ett enkelt sätt, och även att belysa det komplexa i simpla nöjen. Med starka influenser från pop, folkmusik, och den svenska frijazzscenen skapas musik som är både trallvänlig och spännande. I bandet finner vi färgstarka musiker som har sin förmåga att överraska gemensamt, och musiken har färgats för att varje individ ska ha all möjlighet att göra detta. Det är musik där intentionen alltid kommer i första hand.

Uno Dvärby - kontrabas/komposition
Terese Lien Evenstad - fiol
Alexander Ivarsson - klarinett
Max Agnas - piano
Amadeus Wedberg - trummor

 

ERIK FABRICIUS

Framför nykomponerad jazz från den debuten Nomad’s Query. Modern instrumental triojazz med fokus på atmosfär och egenhet med influenser som Pat Metheny, Brian Blade och Gilad Hekselman.

Erik Fabricius – gitarr
Samuel Löfdahl – bas
Edvin Fridolfsson – trummor


PUBLICERAD: 20171211
Måndag 29/1 2018

VI ÖPPNAR: 18:00
Matsalen öppnar: 18:00
På scen ca: 19:00
Pris: Fri entré
Åldersgräns: 18 år
JAZZLAB

En kväll i månaden gör Fasching ett samarrangemang med Kungliga Musikhögskolan där vi får möjlighet att lyssna till morgondagens stjärnskott. Konserten följs av öppet jam. Fri entré hela kvällen!

Insläpp: 18:00
Konsert: 19:00 
Jam: ca 21:00

För bordsbokning, vänligen kontakta bord@fasching.se

Välkommen!

Presentkort - 280x150 Följ oss på Facebook! 280x150 Till kalendariet