Jazzlab: Edvin Fridolfsson + Johannes Gammelgaard 

 

En kväll i månaden gör Fasching ett samarrangemang med Kungliga Musikhögskolan där vi får möjlighet att lyssna till morgondagens stjärnskott. Konserten följs av öppet jam. Denna kväll kommer vi få lyssna till:

EDVIN FRIDOLFSSON KVARTETT

"Svenskt vemod som vill ta dig till vackra platser” - Edvin Fridolfssons musik är enkel och eftertänksam, växlar mellan det sköra och dramatiska. Med stor inspiration hämtad från såväl det sakrala som filmmusikens stora kompositörer, spelar denna spännande grupp modern, svensk jazz i hopp om att både inspirera och beröra.

Björn Atle Anfinsen - trumpet
Britta Virves - piano
Anders Langørgen - bas
Edvin Fridolfsson - trummor

 

JOHANNES GAMMELGAARD KVARTETT

Johannes Gammelgaard är en dansk saxofonist som sen januari 2017 har bott och studerat i Stockholm. Med sig har han tre erfarna och lekfulla unga musiker från Stockholms jazzscenen.

Kvartetten är bildad efter förebilder som Ornette Coleman Quartet och Jesper Zeuthen PLUS, och spelar egna låtar som liknar dansk folkmusik och psalmer. Melodierna kommunicerar glädje, kärlek och vemod och sitter kvar i såväl huvud som hjärta långt efter att en hört dom. Dessa melodier blandas med tonal och fri improvisation i ett friskt och mycket personligt uttryck.

I november 2017 släppte Johannes sin debutskiva Kærligheden med oktetten Johannes Gammelgaards ABC och några av kompositionerna från albumet får vi höra i kvartettform denna kväll.

Johannes Gammelgaard - tenorsaxofon
Karl Wallmyr - trumpet
Anders Langørgen - kontrabas
Arild Wahl - trummor


PUBLICERAD: 20171211src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/playlists/350000217&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true">

FRÅN FASCHINGS ARKIV
Måndag 26/2 2018
JAZZLAB

En kväll i månaden gör Fasching ett samarrangemang med Kungliga Musikhögskolan där vi får möjlighet att lyssna till morgondagens stjärnskott. Konserten följs av öppet jam. Fri entré hela kvällen!

Insläpp: 18:00
Konsert: 19:00 
Jam: ca 21:00

För bordsbokning, vänligen kontakta bord@fasching.se

Välkommen!

Presentkort - 280x150 Följ oss på Facebook! 280x150 Till kalendariet