JAZZ I BILDER

 

Sedan början av 80-talet har konstnären Håkan Wennström tecknat musiker under jazzkonserter. Under april – juni ställer tecknaren ut sina bilder på Fasching.

I konstnärens egna ord: 

I början på 80-talet började jag teckna musiker, på jazzklubben Hot House i Katrineholm. Ibland prickade jag rätt, och när den extraordinära pianisten Per Henrik Wallin var på besök med sin trio, kommenterade han en av mina teckningar med orden:  ”Bra, så känner jag mig när jag spelar”. Då förstod jag att jag prickat rätt. Sedan har jag fortsatt, varvat med annat skapande. Att lyckas fånga något av en musikers levande personlighet och musikaliska uttryck i en teckning är nästan som att vara med i orkestern.

Några finns inte i livet längre, men de lever vidare i sin musik. Och jag hoppas de gör det, även i teckningarna. Det är en ära att få visa teckningarna på Fasching, att de får möta en jazzintresserad publik. Välkomna!  


PUBLICERAD: 20180129


Fredag 1/6 2018

VI ÖPPNAR: 17:00
Matsalen öppnar: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris:
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se