Jay-Jay Johanson

 

Trollhättesonen Jay-Jay Johanson debuterade 1996, fascinerad och inspirerad av Bristol-soundet, med Portishead som givna förgrundsgestalter. Första alstret Whisky fick mycket uppmärksamhet och den eleganta varianten av trip-hop, med stänk av melankolisk film-noir, hade fått sitt ledmotiv.

Drygt 20 år senare har mycket hänt. Jay-Jay är numer ett högt respekterat namn nere på kontinenten, inte minst i Frankrike där framgångarna avlöst varann. Jay-Jay har gjort en musikalisk resa som tagit honom från den avskalade trip-hopen, sporadiska utflykter i elektro-landskap till den mer jazzinfluerade stil som präglar hans nuvarande sound.

Med den alldeles färska plattan i bagaget, jazz-rökiga Bury The Hatchet, gör Jay-Jay i början av 2018 tre sällsynta stopp i Sverige, däribland denna kväll på Fasching. Ta tillfället i akt att uppleva Sveriges mest kända doldis, Jay-Jay Johanson, live!


Jay-Jay Johanson - sång
Erik Jansson - piano
Magnus Frykberg - trummor


PUBLICERAD: 20171024




FRÅN FASCHINGS ARKIV
Fredag 26/1 2018
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Presentkort - 280x150 Till kalendariet