JAMKULTUR: Nine Sparks Riots

 

Med element av progressiv jazz, indie och soul utgör det råa svänget grunden för ett känslomässigt sökande efter musikalisk alkemi. Välkommen till en värld av färgstarka riff, emotionellt storslagen harmonik, bländande melodier och bombastiskt smutsiga beats. Konserten följs av öppet jam.

Kristian Persson har på kort tid hunnit med väldigt mycket. Innan han hann fylla tjugoett år startade han 2008 sexmannabandet Neighbourhood som snabbt blev en publikfavorit i Stockholm. Han ledde därefter bandet under fem år och komponerade musiken till deras två kritikerrosade fullängdare Maybe Tomorrow (2010) och The Enchanter (2012). Tillsammans med den hyllade kvintetten Elin Larsson Group, så har han turnerat runtom i Europa och medverkat på gruppens tre fullängdsalbum. Sedan 2009 har han även varit fast medlem i salsabandet Calle Real. I början av 2015 så tog han initiativet till brassbandet Apocalyptic Brass Collective som under våren har dragit fullt hus en gång i månaden på Strandvägen 1 och samarbetat med artister så som Linnea Henriksson, Cleo, Lilla Namo och Daniela Sörensen med flera. Som frilansande trombonist har Kristian rört sig fritt mellan genregränserna och samarbetat med stora delar Sveriges jazz-, soul-, hiphop- och popelit samt turnerat i ett trettiotal olika länder runtom i Europa, Asien, Afrika, Sydamerika och Mellanöstern.

Nu har han påbörjat en helt annan resa, i jakten efter roten till sin kreativitet och sitt eget musicerande. Vid sin sida har han en virtuos och explosivt färgstark skara musiker. Tillsammans har de under de senaste åren genom internet, sociala medier och djungeltrumman skapat ett stort intresse världen över. I slutet av 2014 släpptes efterlängtade debutalbumet Let It Go, 10 dynamiska spår i en värld av färgstarka riff, emotionellt storslagen harmonik, bländande melodier och bombastiskt smutsiga beats. 

Kristian Persson – trombon & sång
Emmanuel Hailemariam – gitarr
Rasmus Lindelöw – klaviatur
Mats N. Sandahl – bas
Rasmus Blixt – trummor
 
Gäster:
Graciela Chin A Loi - sång
Johan Hansén-Larson - gitarr
Karl Olandersson - trumpet


PUBLICERAD: 20170127
Måndag 27/3 2017

VI ÖPPNAR: 17:00
Matsalen öppnar: 18:00
På scen ca: 19:30
Pris: Fri entré
Åldersgräns: 18 år
JAMKULTUR

Måndagar under högsäsong betyder JAMKULTUR på Fasching. Konserter i toppklass följs av öppet jam. Fri entré hela kvällen! Bordsbokning via bord@fasching.se

Insläpp: 17:00
Restaurangen: 18:00
Konsert: 19:30 
Jam: ca 21:00

Välkommen!

Gå med i Jamkulturgruppen 280x150 Följ oss på Facebook! 280x150