Makaya McCraven

Trummis och producent som väver ihop sitt "the-future-is-now"-trummande med jazzrötter och worldvibbar. Med en förkärlek till all musik som blickar framåt, vare sig det handar om hiphop, jazz eller rock, och en bländande teknik bjuder Makaya och hans trio på dynamisk instrumental fusion i toppklass!

Trumslagaren Makaya McCraven flyttade från Massachusetts till Chicago 2006. På kort tid etablerade han sig på den lokala musikscenen och blev snart "the man to call" när trummisbehovet uppstod. Sedan dess har han turnerat världen över och medverkat på en lång rad inspelningar i olika genres. Han har samarbetat med jazzgiganter som Bobby Broom, Archie Shepp och Charles Neville.

Makaya McCraven - trummor 
Junius Paul - bas 
Matt Gold - gitarr
Marquis Hill - trumpet
Rob Clearfield - keys
 

Före konserten med Makaya McCraven kommer trumslagaren Ronnie Gardiner att dela ut sitt ansedda trumstipendium till en ung lovande trumslagare. Det kommer att bli den 19:e trummisen i ordningen som får stipendiet. "Ronnie Gardiner Swedish Drummer Deserving Wider Recognition Award"

Speltider denna kväll:

19:30 Utdelning av stipendium
20:00 Makaya McCraven
21:30 Pyongjam 
beatjam med:
Emmanuel Hailemariam - gitarr
Mats Sandahl - elbas
Axel Fagerberg - slagverk
John Bjurström - trummor

 


PUBLICERAD: 20160615
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Måndag 31/10 2016
JAMKULTUR

Måndagar under högsäsong betyder JAMKULTUR på Fasching. Konserter i toppklass följs av öppet jam. Fri entré hela kvällen! Bordsbokning via bord@fasching.se

Insläpp: 17:00
Restaurangen: 18:00
Konsert: 19:30 
Jam: ca 21:00

Välkommen!

en!

Gå med i Jamkulturgruppen 280x150 Följ oss på Facebook! 280x150