JAMKULTUR: JUSTIN BROWN'S NYEUSI

Det är många spännande projekt som snurrar kring det kreativa nav som utgörs av Flying Lotus skivbolag Brainfeeder i Los Angeles just nu. Trummisen Justin Brown är definitivt en artist som tillhör detta kreativa universum, även om han rent geografiskt oftast håller till i Bay Area. Men inte nog med att han spelade trummor på Flying Lotus kritikerhyllade album You’re Dead!, han gästar ofta också en annan högaktuell Brainfeederartist: Thundercat.

Med sitt eget nya projekt Justin Brown’s NYEUSI vore han definitivt en tänkbara kandidat för att släppa skivor på samma etikett. För det handlar om elektrisk fusionjazz som känns oerhört samtida och framtida. När de medverkade i nätsända Boiler Room live sessions nyligen visade de bland annat genom de två coverlåtar de spelade var de hör hemma – en hämtade de från kompisen Thundercat, en annan från forne Miles Davis-trummisen Tony Williams. Justin Brown’s NYEUSI står mitt i det nya, men har full koll på historien.

Vad mer kan man vänta av en trummis som började spela som tvååring (jo, det sägs faktiskt att det är sant), gick University of California Berkeley’s Young Musician Summer Program som tioåring, som har studerat vid ansedda Juilliard och varit stipendiat vid The Dave Brubeck Institute.

Justin Brown är en drivande trumslagare som ständigt ser till att musiken tar nya riktningar. Han får de mest oväntade sammanhang att verka självklara och i och med NYEUSI (swahili för ”svart”) tar han steget fullt ut som en given bandledare. 

Justin Brown - trummor
Sam Harris - keyboard
Mark Shim - saxofon
Evan Marien - bas 

 

Konserten efterföljs av beatjam med  Pyongjam 21:30 :

Emmanuel Hailemariam - gitarr
Mats Sandahl - elbas
Axel Fagerberg - slagverk
John Bjurström - tba


PUBLICERAD: 20161024
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Måndag 12/12 2016
JAMKULTUR

Måndagar under högsäsong betyder JAMKULTUR på Fasching. Konserter i toppklass följs av öppet jam. Fri entré hela kvällen! Bordsbokning via bord@fasching.se

Insläpp: 17:00
Restaurangen: 18:00
Konsert: 19:30 
Jam: ca 21:00

Välkommen!

Gå med i Jamkulturgruppen 280x150