JAMKULTUR: Jessica Curran + Hip Colour

 

En måndag i månaden gör Fasching ett samarrangemang med Kungliga Musikhögskolan där vi får möjlighet att lyssna till morgondagens stjärnskott. Konserten följs av öppet jam!

Jessica Curran är en amerikansk musiker från Boston, Massachusetts. Med inspiration från sina många resor och utlandsstudier runt om i världen har hon hittat sin musikaliska röst och funnit mersmak för arrangering och komposition. I sina originalkompositioner, texter och arrangemang experimenterar hon med instrumentation och ljudbilder. Jessica har varit delaktig i Downbeat-prisade projekt, och har nyligen tilldelats uppgiften att åt det prestigefulla Nobelmuseet i Stockholm musikaliskt tolka 2016 års nobelpris i Ekonomi. Hon har fått chansen att uppträda med flera av sina idoler såsom Ben Folds och Bobby McFerrin. För närvarande studerar Jessica vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och spelar in sitt debutalbum, "Here".

Jessica Curran - sång/ukulele
Tobias Johansson - piano
Alf Carlsson - gitarr
Samuel Lörfdahl - bas
Chris Petro - trummor
Axel Fagerberg - slagverk
Piano: Tobias Johansson
Henning Ullén - trumpet

Joel Karlsson - saxofon
Terese Lien Evenstad - fiol
Anna Lindahl - kör
Lili Holényi - kör
Josué Canales - kör

Hip Colour framför organisk, groovig och harmoniskt lekfull jazzelektronica. Genom ett personligt jazzinfluerat tonspråk, kreativt organiska ljud och med ett hejdlöst sväng skapar bandet breda leenden, taktbundna kroppsrörelser och exalterat förvånade ansiktsuttryck hos publiken. Många nya kompositioner utlovas under denna konsert.

William Benckert - piano/keyboard
Tom Olovsson - bas
Hans Nilsson - trummor/samplingar
Josue Alán - sång/gitarr/vocoder
Filippa Blomstrand - cello

 

 


PUBLICERAD: 20170302


FRÅN FASCHINGS ARKIV
Måndag 10/4 2017
JAMKULTUR

Måndagar under högsäsong betyder JAMKULTUR på Fasching. Konserter i toppklass följs av öppet jam. Fri entré hela kvällen!

Insläpp: 18:00
Konsert: 19:30 
Jam: ca 21:00

För bordsbokning, vänligen kontakta bord@fasching.se

Gå med i Jamkulturgruppen 280x150 Följ oss på Facebook! 280x150