BRANDEE YOUNGER TRIBUTE TO DOROTHY ASHBY & ALICE COLTRANE

PÅ GRUND AV SENT ANKOMMET FLYG FLYTTAS KONSERTEN TILL 21.00

 

När Brandee Younger som tonåring hittade en tidning vid namn Harp Column Magazine och började bläddra upptäckte hon en av jazzens viktigaste harpister: Dorothy Ashby. Younger, som studerade klassisk harpa hemma på Long Island, kände direkt att det var dags att vidga vyerna – och hon gav sig rakt ut i jazzens värld.

Efter flera års hyllningar för sitt harpspel på skivor och under konserter återvänder nu Brandee Younger till den ursprungliga jazzimpulsen. I våras kom skivan Wax & Wane där Younger tolkar sina två största influenser: nyss nämnda Dorothy Ashby och Alice Coltrane. Skivan producerades av Casey Benjamin från Robert Glasper Experiment som gav musiken en urbant nutida touch. New York Times skrev att det här är det ”senaste uttrycket från en jazzgeneration som växt upp med hip-hop-producenter som J Dilla”.

I Brandee Youngers harpspel hörs ekon av hennes klassiska skolning. Den integreras elegant med det mer kosmiskt sökande spel som utmärkte Alice Coltrane och det mer direkta spel som var Dorothy Ashbys.

Under denna turné med nedslag i utvalda städer som Stockholm och Fasching, Rotterdam, Barcelona och Paris ledsagas Brandee Younger av basisten Mats Sandahl och trummisen Marc Ayza.

Brandee Younger - harpa
Marc Ayza - trummor
Mats Sandahl - bas

Konserten efterföljs av beatjam med  Pyongjam 21:30 :

Emmanuel Hailemariam - gitarr
Mats Sandahl - elbas
Axel Fagerberg - slagverk
John Bjurström - tba


PUBLICERAD: 20160920
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Måndag 7/11 2016
JAMKULTUR

Måndagar under högsäsong betyder JAMKULTUR på Fasching. Konserter i toppklass följs av öppet jam. Fri entré hela kvällen! Bordsbokning via bord@fasching.se

Insläpp: 17:00
Restaurangen: 18:00
Konsert: 19:30 
Jam: ca 21:00

Välkommen!

Gå med i Jamkulturgruppen 280x150