Iiris Viljanen

 

Iiris Viljanen är en av de mest kritikerrosade popartisterna i Sverige just nu. I höstas släppte hon sitt album "Mercedes" – en skiva som när TT i slutet av året publicerade en lista över de svenska album som fått finast recensioner under 2016, hamnade på plats nummer två. Iiris Viljanen hyllas för sina pianomelodier och textförfattande – hennes personliga texter handlar bland annat om psykisk ohälsa och vardagsbetraktelser och det är svårt att jämföra henne med andra artister. Som någon skrev, Viljanen är liksom sitt eget universum.

Och vad gäller konserterna har vitsorden inte heller låtit vänta på sig. GAFFA skrev lyriskt i sin recension att "Viljanen stannar tid och rum", Dagens Nyheter att hon är "modig och rolig" och finska Vasabladet – då hon nyligen återvände till uppväxtorten för en efterlängtad spelning – avslutade sin recension med: "Ja, vad ska man säga. Iiris Viljanen är så begåvad, Stina Ekblad-klass." På Manifestgalan 2017, indiebolagens egna Grammisgala, var hon nominerad till Årets Live. Strax innan nominerades hon till DNs kulturpris av tidningens musikkritiker.

Hennes första egna Stockholmsspelning efter releasen av Mercedes – på Kulturhuset Stadsteatern i februari – sålde snabbt slut. Äntligen kommer nu en till chans att se Iiris Viljanen live med eget band på Fasching!

Iiris Viljanen - sång/flygel
Mikaela Hansson - keyboards/körsång
Hamilton Eklöf - gitarr/bas/körsång
Daniel Holmström - trummor/flygelhorn 

Speciell gäst:

Konstnären och illustratören Emma Harrysson, som skapat målningarna på Iiris tygkasse och t-skjorta, kommer att ställa ut sina ekorrmålningar för första gången i samband med konserten. Utställningen heter ”Möten med Ratatosk.” Magiska målningar, missa inte!


PUBLICERAD: 20170426
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Söndag 4/6 2017
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150