Idris Ackamoor & The Pyramids

Med det tunga nya albumet ”We Be All Africans” i bagaget och en alltid lika stark scennärvaro kommer Idris Ackamoor & The Pyramids på Sverige- och Faschingbesök – räkna med kosmiskt sväng!

De började som elever till frijazzlegenden Cecil Taylor vid Antioch College i Ohio. År 1972 använde de sitt studiebidrag för att resa till Europa och så småningom Afrika. På den afrikanska kontinenten reste de sedan runt och spelade med lokala musiker överallt där de kunde. Influenserna och erfarenheterna som de samlade ihop under dessa resor hördes snart i den egna musiken och deras sjuttiotalsalbum är högt eftertraktade samlarobjekt.

Efter en något oväntad återförening år 2012 har de fortsatt släppa starkt material, både unikt och visionärt som på senaste albumet We Be All Africans – där afro-rytmerna bubblar tillsammans med starka soloimprovisationer och där lekfullheten märks i varje ton. Skivan spelades in i tyske producenten Max Weissenfeldts analoga Philophon-studio och rymmer både kosmiskt fri jazz till pumpande partyrytmer – alltid med fokus på afroinspirerade beats.

 

IDRIS ACKAMOOR - alto sax, tenor sax, vocals, keytar, percussion
SANDY POINDEXTER - violin, electric violin, vocals
DAVID MOLINA - electric guitar, flutes, vocals, electronics, percussion
SKYLER STOVER - acoustic & electric bass, vocals
SANDOR MOSS - drums, congas, vocals, percussion
RAUL RAMIREZ - drums, congas, vocals, percussion


PUBLICERAD: 20160829
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Söndag 13/11 2016
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150