Ida Bang & The Blue Tears

5-ÅRSKALAS!

 

Kritikerrosade och prisbelönta Ida Bang & The Blue Tears är ett ungt retro-/roots-band som har blivit ett eftertraktat band på bluesscenen i Europa. Stockholmsbandet hade sin första spelning sommaren 2013, och sedan dess har de turnerat flitigt, med både ett fullängdsalbum och en EP i bagaget. Ida Bang har setts som klubbarrangör för Big Mama Blues Club på Fasching, och nu återvänder hon till hemmascenen med sitt eget band för att fira 5 år tillsammans och det utlovas massa nytt låtmaterial!

Efter flera fantastiska recensioner av både liveshow och album i några av Sveriges största tidningar, bl.a. Dagens Nyheter, Sydsvenskan, Barometern och Jefferson Blues Magazine, beskrivs de återkommande som ett välbehövligt nytt och nytänkande retro-/americana-band med skickliga musiker och ett eget sound, men samtidigt med stor respekt för bluesens rötter. Våren 2016 representerade de Sverige i European Blues Challenge i Italien, efter att ha vunnit den svenska uttagningstävlingen. Bandet gjorde stor succé och blev en ”snackis” i Italien, vilket banade väg för mer turnerande utanför Sveriges gränser. De blev kallade publikfavoriter under Europas största bluesfestival Notodden Blues Fest 2017 i Norge. Bandet släppte under 2016 även sitt första fullängdsalbum, Possibilities, som fick fina recensioner.

27-åriga sångerskan Ida Bang sjunger med mycket inlevelse och intensitet, som det finns kraft bakom. Hon har gjort mycket för den nya, modernare bluesen i Sverige genom att starta Ladies Got The Blues - ett hyllningsband till kvinnliga bluesmusiker, som också har tagit Sverige med storm, samt har setts som klubbarrangör på Fasching.

I bandet ingår även fyra talangfulla och erfarna instrumentalister: John Bernström och Leo Henriksson på gitarr, Patrik Engström på bas och Leo Sund på trummor. De har alla betydelsefulla roller i bandet med sina olika stilar och enorma spelskicklighet, vilket - enligt recensenterna - bildar ett nytt och eget sound. Låtmaterialet och soundet har blandats av olika inspirationer som t ex Bonnie Raitt, The Black Keys och Alabama Shakes.

- Bandet är tajt och har två riktigt slipade unga gitarrister, Leo Henriksson och John Bernström, som både är fingerfärdiga och vet vad ”less is more” betyder. De många hörvärda solona byggdes upp med känsla för dramatik, full gas och avspänning. Ida Bang själv sjunger med en sorts cool intensitet, som det finns kraft och auktoritet bakom. Det är en rökig röst som utan vidare matchar det framrullande bandet. (Alexander Agrell, Sydsvenskan)


Ida Bang - sång
John Bernström - gitarr
Leo Henriksson - gitarr
Patrik Engström - bas
Leo Sund - trummor
Gäster: Daniel Angebrand, trumpet och Kristian Brink,saxofon


PUBLICERAD: 20180105
Lördag 26/5 2018

VI ÖPPNAR: 17:00
Matsalen öppnar: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 240/190/120 kr
Åldersgräns: 18 år
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Presentkort - 280x150 Följ oss på Facebook! 280x150 Till kalendariet