Human Element

Att kalla Human Element för supergrupp är inte att ta i för mycket. Tillsammans har keyboardisten Scott Kinsey, basisten Matthew Garrison, percussionisten och sångaren Arto Tunçboyaciyan och trummisen Gary Novak ett CV som kort sagt är guldkantat. De har tidigare på olika håll arbetat tillsammans med storheter som Herbie Hancock, Chick Corea, Whitney Houston, John Scofield, John McLaughlin och många, många andra.

Även om delarna är fullfjädrade proffs var och en på sitt håll handlar Human Element mycket om helheten. För att spela in senaste skivan ville de fokusera på gruppkänslan och bestämde sig för att bo tillsammans under inspelningen – för att verkligen sätta kollektivet i förgrunden. Resultatet är en smittande, vibrerande fusion som rymmer referenser till föregångare som Weather Report och The Mahavishnu Orchestra men som tar fusionjazzen till en ny nivå – genom att blanda in mer funk, mer folkmusik och mer improvisation. Räkna med en svettig tillställning!

Scott Kinsey – keyboards
Matthew Garrison – bas
Arto Tunçboyaciyan – percussion och sång
Gary Novak – trummor


PUBLICERAD: 20180219


FRÅN FASCHINGS ARKIV
Söndag 13/5 2018
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner Presentkort - 280x150