Hamilton de Holanda Duo

Hemma i Brasilien är Hamilton de Holanda en stor stjärna. Internationellt har han också börjat göra avtryck, bland annat med skivreleaser på ansedda etiketter som ECM. I USA kallas han för övrigt ”mandolinens Jimi Hendrix” – vilket ska ses som en beskrivning av hans välutvecklade teknik och virtuositet på instrumentet. Hamilton de Holanda har adderat två strängar och spelar på en tiosträngad mandolin, vilket ger honom ännu större musikaliskt spektrum.

Han började spela mandolin redan som femåring efter att ha fått ett instrument i julklapp av sin farfar (som också var musiker). Idag kan han blicka tillbaka på ett liv inom musiken: diskografin rymmer ett trettiotal album och fler kommer!

Men det är inte bara hans bländande teknik och hans djupa kunnande som gör honom till en lysande scenpersonlighet. Han är också öppen för olika intryck och stilar. Tillsammans med sin bror plockar han guldkorn från genrer som choro, jazz, samba, bossa och pop för att sätta ihop dem till en egensinnig musik som vibrerar av liv. Spelningen på Fasching hyllar deras allra första band Dois de Ouro som startades för 26 år sedan.

Hamilton de Holanda (10 strings mandolin)
Fernando Cesar ( 7 strings guitar)

Realised by Tiago Loei productions


PUBLICERAD: 20181127
Tisdag 29/1 2019

VI ÖPPNAR: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 400/350 kr + service
Åldersgräns: 18 år
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150 Presentkort - 280x150