GURLS

Feministiskt, humoristiskt, uppkäftigt, innerligt, ”kult” (på norska med långt ”u”) – ibland på engelska, ibland på norska.  Sångerskan Rohey, saxofonisten Hanna Paulsberg, basisten Ellen Andrea Wang, tre unga musiker som till vardags frontar var sitt eget band, ingår i den nya trion GURLS, baserad i Oslo. Första singeln från plattan var låten ”Porkchop Lover”.
Det är bra gjort att stoppa in så mycket obestridlig och dagsaktuell jazztalang in i en trio, men det är alltså detta som GURLS är. Eller stryk talang, dessa meriterade musiker är långt förbi det stadiet. Detta är tre av Norges mest eftertraktade musiker:
Ellen Andrea Wang på kontrabas är känd från sin egen trio, från Pixel och för sina år med Manu Katché och Marilyn Mazur.
Saxofonisten Hanna Paulsberg som startade trion och skriver texterna ger också ut plattor med Hanna Paulsberg Concept, har varit med i Trondheim Jazz Orchestra och även spelat med Bobo Stenson, Bugge Wesseltoft och Chick Corea (!)  
Sångerskan Rohey Taalah håller på att göra stor succé, inte minst internationellt, med soulbandet Rohey.
Debutplattan ”Run Boy Run” som släpptes 16 februari i år har redan höjts till skyarna av norska media, och vi väntar oss en liknande respons i Sverige.


PUBLICERAD: 20180523
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Onsdag 12/9 2018
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150