Good Morning Blues

 

Bluesgruppen firar femtio år tillsammans med spelning på Fasching!

På ett foto sitter fyra unga män på en på varsin öltunna på en pub i Uppsala år 1967. Föga kunde den rosiga kvartetten ana att det nybildade bandet skulle bestå 50 år senare - med de fyra originalmedlemmarna kvar i bandet.

Efter att spelat tillsammans ett halvt sekel har musikerna slipats samman och lärt sig att förhålla sig till varandras egenheter - såväl musikaliskt som personligt. Den gemensamma nämnaren, kärnan som hållit gruppen samman, är bluesen. I dag har gruppen åtta medlemmar och det skiljer 60 år mellan den yngste och den äldste. Musiken känner som tur är inga åldersgränser.

Att gruppen kallar sig Good Morning Blues kom sig av att Claes Janson och Thomas Lindroth insåg att det var den enda låt som de bägge kunde när bandet bildades. Med tiden har denna låt blivit gruppens signaturmelodi - och medlemmarna har räknat ut att de totalt spelat den låt mer än en hel vecka i sträck. Good Morning Blues vill med denna konsert tacka de människor som är viktigast för dem, publiken:

- Utan den publik som troget följt oss i alla dessa år hade vi aldrig kunnat fira detta jubileum. Vi kan bara känna tacksamhet mot er alla.


Claes Janson - sång/gitarr
Jan Wärngren - piano
Björn Sjödin - trummor
Thomas Lindroth - bas/sång
John Högman - saxofoner
Bosse Broberg - trumpet
Anders Johansson - gitarr
Hampus Högman-Adami - trombon


PUBLICERAD: 20170925


FRÅN FASCHINGS ARKIV
Torsdag 16/11 2017
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Föreningen Sveriges Jazzmusiker Presentkort - 280x150 Följ oss på Facebook! 280x150