Fredrik Nordström NEEDS

Fredrik Nordström NEEDS gör denna kväll premiär med en rykande färsk platta med samma namn. Passa på att uppleva ett band fullspäckat med högintressanta jazzmusiker, tillika kreativa improvisatörer på Faschings scen.

Med två trummisar och två basister skapas både tunga grooves, generösa färgpaletter och rytmiska kaskader. De fyra blåsarnas personligheter utlovar såväl högintensiva som oväntade och eftertänksamma inpass. Framåtblickande jazz i dyningarna efter hjältar som Carla Bley, Pharoah Sanders, Abdullah Ibrahim, Archie Shepp och Jan Johansson.

Fredrik Nordström har sedan skivdebuten 2000 uppvisat en slående kreativitet och produktivitet som saxofonist och kompositör med en mängd egna projekt, t.ex. trion med Palle Danielsson och Fredrik Rundqvist, stråksextetten STRING och storbandet VIBB. Totalt tolv album utgivna i eget namn samt en betydande mängd som co-leader och sideman. Fredrik blev utsedd till 2002 års ”Jazz i Sverige”-artist och har framträtt tillsammans med bl.a. Bobo Stenson, Gerald Cleaver, Mat Maneri, Björn Yttling, Sandra Hempel och Lindha Kallerdahl samt med grupperna Dog Out och The Country.

Fredrik Ljungkvist - klarinett och tenorsaxofon
Niklas Barnö - trumpet
Fredrik Nordström - tenor- & barytonsaxofoner
Mats Äleklint - trombon
Torbjörn Zetterberg - kontrabas
Filip Augustson - kontrabas
Christopher Cantillo - trummor
Fredrik Rundqvist - trummor

 


PUBLICERAD: 20180903
Fredag 2/11 2018

VI ÖPPNAR: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 220/170/110 kr
Åldersgräns: 18 år
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150