Fredrik Kronkvist Quartet feat.

Orrin Evans, Martin Sjöstedt & Jeff ”Tain” Watts.

 

Med gnistrande saxofonspel i världsklass skapar Fredrik Kronkvist en unik musikupplevelse med spännande och utåtriktad jazz tillsammans med några av jazzens mest intressanta världsstjärnor. Grammisnominerade Fredrik Kronkvist är ständigt aktuell och i år firar han 15-års jubileum sedan albumdebuten i eget namn. I bandet hör vi det moderna jazztrumspelets mästare Jeff ”Tain” Watts och den själfulla och uppfinningsrika pianisten Orrin Evans samt på kontrabas den internationellt uppmärksammade Martin Sjöstedt med det stora soundet och det stadiga beatet. Med Fredriks kompositioner som grund bygger gruppen en äventyrlig värld av vilda improvisationer, svängiga rytmer, färgrika harmonier och vackra melodier spelat med lekfull kommunikation och stor kärlek till jazzen.

Nya skivan, Kronicles, är inspelad i USA med denna supergrupp och blir Fredriks 15e album som konstnärlig ledare. Med anledning av jubileet publicerar Kronkvist också en bok med alla hans hundratalet inspelade och utgivna kompositioner.

Fredrik Kronkvist – altsaxofon
Orrin Evans – piano
Martin Sjöstedt – bas
Jeff ”Tain” Watts – trummor


PUBLICERAD: 20180309
Tisdag 27/11 2018

VI ÖPPNAR: 18:00
Matsalen öppnar: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 270/220/120 kr
Åldersgräns: 18 år
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Presentkort - 280x150 Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner