Franska Trion - UTSÅLT

 

Franska Trion är i grunden en klassisk bluestrio men man är mest något mer. Det är sentimentalt, desperat och trasigt. Det är provocerande och lugnande. Det är musik som du inte kan sluta känna. Det är musik som du inte kan styra över.

Med sitt ömsom vansinniga hamrande på pianot ömsom väldigt finstämda ballader har Franska Trion nått en kultstatus inom svenska jazz och blues-kretsar.

Låtarna berör ofta teman kring trasig kärlek, överdriven alkoholkonsumtion och viljan att ta sig ur sitt dåliga leverne, om det så är att hoppa från Älvsborgsbron eller att finna gud.

Det kan vid första anblick låta klyschigt och uttjatat, men frontmannen Matti Ollikainens omedelbara texter tillsammans med hans desperata, passionerade och intensiva sång lyfter Franska Trion till höjder som inget annat band kan jämföra sig med.

Oavsett om du gillar klassisk treackordsblues eller mer ordekvilibristiskt orienterade artister så kommer du att hitta din egna favorit i Franska Trions gedigna låtkatalog.

Bandet bildades 2005 och har hunnit med att släppa sju fullängdsskivor. Håkan Hellström har nämnt bandet som ett av sina favoritband och man har bland annat kompat Stefan Sundström på skivan ”Nu var det 2014”. Det är ett band med extremt mycket erfarenhet från många olika projekt och samtliga i bandet har kompat flertalet stora Svenska artister som Hästpojken, Timo Räisänen, Sven Zetterberg, Petter med flera.

 

Support: THE MOONBEATS

The Moonbeats är en nystartad sextett som framför en excentrisk blandning av ökenrock och blues. Bandmedlemmarna har tidigare spelat tillsammans i olika konstellationer. Tillsammans har de lyckats sprida sin musik och uppträtt över stora delar av västra Europa. Sedan förra sommaren så bestämde de sig - en gång för alla - att gå in i studion för att spela in en fullängdare som blir bandets debut. På debutplattan sammanförs en känsla av surfrock från Amerikas västkust med skandinaviskt vemod. Med ett organiskt framträdande på scen lyckas de skapa en unik upplevelse.

The Moonbeats på YouTube

The Moonbeats på Facebook 


PUBLICERAD: 20161214
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Lördag 6/5 2017
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150