Filip Jers Quartet + TLE Quartet

 

En helkväll med två kvartetter - en med munspel och den andra med violin i spetsen!

Filip Jers Quartet har förfinat idén med ett möte mellan jazz och traditionella folkmelodier till anno 2016 där munspelet spelar huvudrollen. Det musikaliska mötet mellan två genrer har gjort att kvartetten blivit flitigt uppmärksammade på jazzfestivaler och jazzklubbar såväl nationellt som internationellt. Tog kvartetten i den kritikerrosade debut-CD:n Filip Jers Quartet upp stafettpinnen efter Toots Thielemans tar de nu upp stafettpinnen efter Jan Johansson. På scen visar de en lekfullhet och virtuositet som sällan lämnar någon oberörd.

Filip Jers – munspel
Henrik Hallberg – gitarr
Johan Lindbom – kontrabas
Wille Alin – trummor

TLE Quartet är en norsk-svensk-isländsk grupp som spelar musik skriven av jazzviolinisten Terese Lien Evenstad. Den moderna jazzen får ett nordiskt nutida uttryck genom varje musikers personliga tolkning och jazzen får ett unikt sound av konstellationen med fiol, bas, trummor och piano. Kompositionerna leder den traditionella jazzen utanför ramarna. Musiken pendlar mellan det sköra och det kraftfulla med både modala och fria inslag inbäddat i lyriska melodier, starka kontraster och nordiskt vemod.

TLE Quartet är aktuella med debutalbumet Woodland i oktober och firar detta med releasespelning på Fasching!

Terese Lien Evenstad – violin
Arvid Jullander – bas
Oskar Mattsson – trummor
Anna Greta Siguardardottir – piano


PUBLICERAD: 20170601
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Onsdag 1/11 2017
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner Presentkort - 280x150