Fatback Band

Räkna med pumpande rytmer och smittande melodier när veteranerna inom disco, soul, funk och r’n’b kommer till oss på Fasching. Sedan starten i New York 1970 har de levererat dansvänligt material och sett till att hela tiden hålla groovet pumpande. Låtar som Spanish Hustle och (Are you ready) Do the Bus Stop är moderna klassiker och har förgyllt dansgolv över hela världen. Och med singeln King Tim III (Personality Jock) från 1979 sägs de ha släppt världens första kommersiella raplåt.

Den långa karriären spänner över mer än 35 album. Fatback Band har inte bara hörts i HBO-serier som Sopranos, de har också blivit inbjudna att spela i Vita huset (men låt oss gissa att det inte var för den nuvarande presidenten de spelade…).

Bakom trummorna sitter fortfarande Bill ”Fatback” Curtis – som var med och bildade Fatback Band för 48 år sedan. Tillsammans med mer nytillkomna medlemmar ser han fortfarande till att piska upp en stämning som kortfattat kan beskrivas som: fest!


PUBLICERAD: 20180626
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Onsdag 8/8 2018
Ingen bordsbokning

Denna kväll har vi endast ståplatser och ingen matservering.

För den som söker sittplats hänvisar vi till borden uppe på balkongen. Dessa går ej att boka utan där är först till kvarn som gäller.


Välkommen!

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150