Fanny Gunnarsson Quartet

Drömmar och dissonanser. Melodiskt och dynamiskt. Explosivt och lekfullt. FGQ låter komponenterna speglas i varandra och skapar musik som berör samtidigt som det är svårt att sitta still. Ibland har låtarna text, ibland talar musiken för sig själv. Sopransax och piano flätas ihop i starka melodier som driver framåt eller vilar lugnt ovanpå bas och trummor. Resultatet blir något helt nytt och eget, levererat med stor spelglädje och känsla för musiken.

Musiken är skriven av pianisten och sångerskan Fanny Gunnarsson. Våren 2014 släppte de sin debutskiva "Same Eyes as You" med Jan Lundgren som producent. Skivan fick många fina recensioner och ledde till spelningar på bland annat Ystad Sweden Jazz Festival. På andra skivan "Mirrors", som släpps februari 2017, har bandet tagit ännu ett steg närmare varandra gällande samspel och lyhördhet. Skivan innehåller helt nykomponerad musik där en cover av den isländska artisten Björk även letat sig in. Spelningen på Fasching är en del av bandets releaseturné under våren 2017.

Fanny Gunnarsson - Piano, sång
Karolina Almgren - Sopransaxofon
Kristian Rimshult - Kontrabas
Hannes Olbers - Trummor


PUBLICERAD: 20161208
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Onsdag 22/2 2017
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Presentkort - 280x150