Elsas Eget Omdöme + Se Och Hör

 

Dubbelkonsert med två av Sveriges mest lovande improvisationsmusiker och deras grupper: Elsa Bergman och Anna Högberg.

Elsas Eget Omdöme är Elsa Bergmans (utnämnd till Årets Nykomling av P2 Jazzkatten 2014) egna kvintett där groove och sväng förenas med naivistiska melodier och improvisationer som tänjer på gränserna. Allt komponerat av Elsa, men där det kollektiva soundet och de handplockade musikernas uttryck står i fokus. Gruppens senaste tillskott Siri Blackman levererar Bergmans texter med övertygande självklarhet. I mars i år gav Elsas Eget Omdöme ut sin debut "Om inte nu, närdå?" och har för denna fått fin respons. Såklart finns skivan att köpa när gruppen nu framträder på Faschings scen.

Siri Blackman - vokal
Oskar Carls - saxofon
Mats Äleklint - trombon
Lalo Cissokho - trummor
Elsa Bergman - kontrabas/kompositioner

Se och Hör består av fyra enastående individer som av olika anledningar valt att bosätta sig Stockholm. Bandet har spelat tillsammans sedan 2011 och har sedan dess spelat på en rad olika scener på klubbar och festivaler i Sverige och internationellt. 2014 släpptes debutalbumet "Hör och Häpna" som blev kritikerrosat bland recensenter och lyssnare. Bandet har nu spelat ihop nytt material som under hösten presenteras på den nya plattan "Se mig, hör mig, känn mig” - denna gång har legenden Mattias Ståhl bjudits in där hans eleganta vibrafonspel kompletterar Se och Hörs vildsinta, lyhörda frijazz på ett ypperligt sätt. Konserten på Fasching är också albumets releasekonsert!

Niklas Barnö - trumpet 
Anna Högberg - saxofon 
Dennis Egberth - trummor 
Emil Skogh - bas 
+ Mattias Ståhl vibrafon


PUBLICERAD: 20170609
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Torsdag 31/8 2017
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Föreningen Sveriges Jazzmusiker