Ellen Andersson Quartet

 

Årets vinnare av Orkesterjournalens pris Gyllene Skivan - för årets bästa jazzalbum - kommer åter till Fasching!

Vokalisten Ellen Andersson har en av de mest särpräglade jazzrösterna i Sverige just nu, och är förutom melodibärare och textförmedlare också en skicklig improvisatör. Flera recensenter har tagit fasta på det fina samspelet mellan musikerna, där Ellens röst betraktas som ett av kvartettens instrument. Gruppen vill utmana det sätt på vilket många vokalister i jazzsammanhang brukar förhålla sig till och delta i det musikaliska förloppet, och lägger stor vikt vid att vara fyra musiker på lika villkor. 

Med den amerikanska standardrepertoaren som språngbräda låter Ellen Andersson Quartet tradition möta nutid i personliga, nytänkande arrangemang, där lekfullhet får möta stort allvar. Ellen Andersson har bland annat beskrivits som ”en ny världsstjärna”, och gruppen har under hösten uppmärksammats med högsta betyg och de allra finaste omdömen, såväl innanför som utanför Sveriges gränser.

Den hyllade, unga supergruppen Ellen Andersson Quartet släppte i september 2016 sitt debutalbum på Prophone/Naxos: ”I’ll Be Seeing You” - vilket i april 2017 belönades med Gyllene Skivan, det mest prestigefyllda priset inom svensk jazz, som delas ut av tidningen OrkesterJournalen för årets bästa svenska jazzutgivning. Albumet hade innan dess även valts ut av The European Jazz Network som en av de tio bästa skivreleaserna under september 2016 i Europa. Johan Norberg  kallade albumet ”en sensation” i tidningen VI och höstens konserter genererade jubel från såväl publik som recensenter. Den ansedda amerikanska jazztidskriften DownBeat publicerade i december en intervju med Ellen Andersson och gitarristen Anton Forsberg, och satte därmed gruppen på kartan även utanför Europa.


Ellen Andersson - sång
Anton Forsberg - gitarr
Hannes Jonsson - kontrabas
Sebastian Brydniak - trummor


PUBLICERAD: 20170517
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Torsdag 28/9 2017
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Föreningen Sveriges Jazzmusiker