Elin Larsson Group

 

Saxofonisten Elin Larssons expressivt kraftfulla, likväl vackert sköra saxofonspel tycks ej lämna någon oberörd. Med Elin Larsson Group har hon skaffat sig en given plats på den svenska jazzscenen.

Sedan braksuccén med debutalbumet "Live And Alive" 2009 har lovord och utmärkelser haglat. Larsson belönades 2010 med SR P2:s prestigefyllda utmärkelse Jazzkatten i kategorin Årets Nykomling, för att året därefter tillsammans med Elin Larsson Group kamma hem priset i kategorin Årets Grupp. Uppföljaren "Let You In" blev även den en stor framgång som rosades av press såväl som publik. Elin Larsson Group uppmärksammades för sitt säregna gruppsound och Larsson för sina historieberättande kompositioner.

”Growing Up” ansågs som ett mer allvarligt och moget album och befäste ELG:s status på den svenska jazzscenen 2013. Samtidigt som skivan släpptes sändes SVT-dokumentären ”Elin Larsson Group live på Falu Jazzklubb” och bandets skara av fans växte kraftigt. I april 2013 var Elin den yngsta att någonsin tilldelas det högt ansedda Lars Gullin-priset.

ELG har spelat på jazz- och kulturfestivaler runt om i Sverige och även gjort bejublade konserter på klubbar och festivaler i Norge, Storbritannien, Tyskland och Italien. Till Fasching kommer ELG med nytt material och en stor längtan efter att återse Stockholmspubliken!

- Tveklöst är ELG en av landets intressantaste grupper just nu. (Göran Olson, DIG)

Elin Larsson -  saxofoner/komposition
Kristian Persson -  trombon
Henrik Hallberg - gitarrer
Niklas Wennström - bas
Johan Käck - trummor


PUBLICERAD: 20170105
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Torsdag 6/4 2017
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se