Phone tracker

El Rey Shangó Superior Orchestra

Drömmen var att återskapa den kubanska storbandseran med specialarrangemang skrivna av stora kompositörer inom den kubanska musiken. En resa tillbaka till Kuba för mer än 10 år sedan blåste liv i ett efterlängtat projekt som resulterade i El Rey Shangó Superior Orchestra - initierad och ledd av Göteborgsbaserade slagverkaren Rolando Lara.

Det är en imponerande sammansatt repertoar som visar upp stoltheten över den kubanska musikens diversitet och förkärlek för improvisation, komplexiteten och de kraftfulla afrokubanska rytmerna. Danzón, Cha-cha-cha, Pilón, Mambo är bara några av de stilar som spelas av denna svängiga 30-mannaorkester. Tänk er stora sektioner av stråk, blås, slagverk med ett spektrum av dynamiska, melodiösa och vackra kubanska toner som täcker mer än 100 år av de viktigaste epokerna ända fram till mer nutida musikstilar som Timba.

Denna afton bjuds en ny generation unga musiker  från Kungliga Musikhögskolan och Lilla Akademiens Musikgymnasium in för att ta del av och skapa en oförglömlig kväll tillsammans med El Rey Shangó Superior Orchestra och med skickliga kubanska musiker i spetsen kan det inte bli annat än bra!

Rolando Lara - slagverk
Richard Ortega - piano, sång 
Raúl Lara - sång, kör, slagverk
Yaima Gonzalez - sång, kör
Raciel Garces- sång, kör
Michel Ortiz - timbales
Alfonso Nunes- bas
Eduardo Velázquez - trummor


PUBLICERAD: 20180416
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Lördag 29/9 2018
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Presentkort - 280x150 Faschings Vänner