Donny McCaslin

Han har släppt ett dussin album under eget namn och samarbetat med en en lång rad musiker på andra skivor. Med en karriär som spänner över 25 år är Donny McCaslin minst sagt etablerad på den amerikanska jazzscenen. Men det stora genombrottet kom 2016. Det var då David Bowie handplockade Donny McCaslin efter att ha sett honom spela med sitt band på 55 Bar i Greenwich Village i New York. McCaslins band skapade tillsammans med Bowie skivan Blackstar – som skulle bli pop- och rocklegendens sista.

Saxofonisten McCaslin har själv uttryckt sin djupa respekt för Bowie och sagt att han lärde sig oerhört mycket som musiker när de samarbetade. På skivan Beyond Now (2016) hyllade McCaslin Bowie, bland annat genom coverversionen på Warszawa – och genom att öppna sitt sound för mer elektroniska och poppiga influenser. På den vägen har bandet fortsatt – och när de nyligen spelade i England hyllade Jazz Journal deras ”smakfulla och fantasirika” användning av elektronik i kombination med de akustiska instrumenten. Live är Donny McCaslin Group en jazzkonstellation som vibrerar av tyngd och spelglädje.

Donny McCaslin, saxofon
Jason Lindner, keyboard
Jeff Taylor, sång, gitarr
Zach Danziger, trummor
Owen Biddle, bas


PUBLICERAD: 20180521


FRÅN FASCHINGS ARKIV
Lördag 20/10 2018
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Faschings Vänner 280x150 Presentkort - 280x150