Dim Out

 

Multitalangen Dim Out, eller Christopher Cook som han heter privat, har ofta nämnts som ”den nya vägen för svensk soul", inte minst av Mats Nileskär från P3 Soul. Men även lovordats av både PSL och Noisey. Chris har tidigare samarbetat med Kristin Amparo och Maskinen, vars senaste EP-titelspår och sommarturné han också gästade 2015. Kvalitetstid som spenderats i studion under sensommaren och hösten, har resulterat i nya låten ”Taekwondo” som också är första singeln som släpps på Sony Music.

Enligt Dim Out själv så är projektet något fritt, nyskapande och oidentifierbart.  Ljudbilden residerar i gränslandet mellan soul, funk och psykedelisk r&b, medans kommande låtar är något helt annat, och snarare liknar mer psykedelisk indiepop.

”Man kan nog säga att min uptempo-musik är ett mellanting av hip hop/breaks och psykedelia. Medan den lugna musiken är något nytt odefinierat, filmiskt eller ren kanadensisk folkmusik (arv från min pappa)”, säger Dim Out

Låten i sig är någonting som växte fram väldigt naturligt av sig självt efter en tids hummande på hooken (som helt plötsligt infann sig i hans huvud en dag under sensommaren).  Ljudbilden har en solklar sen 80-tals/tidig 90-tals vibe med en ungdomlig och spexig energi. ”Taekwondo” gästas av artisten Emmanuel HaileMariam på gitarr som även har varit med och producerat låten tillsammans med Dim Out själv. Texten är skriven av Dim Out.

Som den sanna multitalangen han är, så håller han även på med både produktion och arrangemang av musik i externa projekt utöver soloprojektet Dim Out. Några av dessa är med bland andra Tommy Black och Kristin Amparo.

Christopher Cook - keyboard, bas, vokaler
Jesper Hättander - trummor
Emmanuel Hailemariam - gitarr
Lidija Radmilac - viola


PUBLICERAD: 20170120
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Lördag 18/2 2017
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150