David Murray feat. Saul Williams

 

Den innovative tenorsaxofonisten David Murray leder sin Infinity Quartet i ett ständigt utforskande av jazzens möjligheter. De har tidigare arbetat med soulstjärnor som Macy Gray och Gregory Porter.

Nu har de slagit sig ihop med poetry slam- och rapartisten Saul Williams (som i sin tur tidigare har arbetat med Rick Rubin och Trent Reznor från Nine inch Nails). Den som såg Saul Williams på Kägelbanan 2005 lär knappast ha glömt det. Svenska Dagbladet hyllade honom för hans ”fantastiska förmåga att fånga sin publik”. Tillsammans David Murrays Infinity Quartet lär han bjuda på verbala attacker med sin snabba och tekniska rap-stil där varje ord räknas.

David Murray har under de senaste 35 åren förfinat sin spelstil som både rymmer coolt återhållet spel, spänstig elegans och en morrande tung energi. Han är en lysande improvisatör vars solon är lika energiska som exakta. David Murray har släppt mer än 150 skivor i eget namn och kan definitivt räknas som en av jazzens mest intressanta namn.

Orrin Evans – piano
Nasheet Waits – trummor
Jaribu Shahid – bas
David Murray – saxofon
Saul Williams – poetry slam, rap


PUBLICERAD: 20171110
Tisdag 13/2 2018

VI ÖPPNAR: 18:00
Matsalen öppnar: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 350/300 kr
Åldersgräns: 18 år
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Presentkort - 280x150 Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150