Colleen

 

Från första skivans samplingar (hämtade från hennes omfattande skivsamling), via utforskandet av hur barockinstrument, kristallglas och elektronik fungerar tillsammans, till det att Cécile Schott började sjunga och använda sig av rytmer löper en logisk och intrikat väg som gjort varje nytt Colleen-album till en helt ny upptäckt.

Senaste albumet, A flame my love, a frequency skapade hon som en reaktion på terrordåden i Paris i november 2015. Resultatet är en sorgsen reflektion över våldets handlingar. Men det är också en skiva med hopp, ljus och optimism mitt i det svarta. Den här gången lämnade Colleen sitt favoritinstrument, den barocka viola da gamban, för att uteslutande använda gamla synthar som Septavox och ett Critter and Guitari Pocket Piano tillsammans med röst.

Det sökande och trevande som utmärker Colleens musik gör varje konsert spännande. Wired Magazine har jämfört hennes livespelningar med den känsla en kompositör som Philip Glass besitter och som består i att plocka samman synbart enkla element för att sammantaget låta dem bilda något mycket vackert och komplext.

Kvällen med Colleen startar med kören Perunika
Perunika är en vokalensemble etablerad 2014 i Stockholm under ledning av den bulgariskfödde körledaren Michael Deltchev. Musiken framförs på bulgariska i stilar som framhäver de olika etnografiska och folkmusikaliska regionerna av Bulgarien. 

Sedan 2016 har kören besökt Bulgarien vid flera tillfällen och gjort bejublade konserter där och i Sverige, senast som förakt till A Hawk and A Hacksaw samt under Kulturnatten i Eric Ericsson-hallen.


PUBLICERAD: 20171220
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Torsdag 3/5 2018
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Presentkort - 280x150 Följ oss på Facebook! 280x150 Till kalendariet