Chris Lightcap’s Bigmouth

Basisten Chris Lightcap har jämförts med storheter som Charles Mingus och spelat tillsammans med en lång rad kända namn i jazzvärlden. Som bandledare är han distinkt och lyhörd. Sedan 2005 spelar han tillsammans med sina medmusiker i Christ Lightcap’s Bighmouth – och de har tagit emot många priser och mycket fin kritik.

2015 års album Epicenter hyllades bland annat i New York Times som i sin recension jämförde skivan med både Ornette Coleman och Velvet Underground. Det sistnämnda torde bero på coverversionen av VU:s All Tomorrow Parties som avslutar albumet. För när Chris Lightcap samlar sitt Bigmouth handlar det betydligt mer om jazz än om något annat. Svängig jazz kanske ska tilläggas.

Men allt är såklart inte Chris Lightcap. Hans band är noga sammansatt. Bigmouths två tenorsaxofonister står båda för en personlig spelstil och de tar omväxlande täten i melodier och solon. Craig Taborn sitter säker bakom pianot och tillsammans med Lightcap själv driver trummisen Gerald Cleaver musiken framåt med säker och kraftfull hand.

Chris Cheek, tenorsaxofon
Tony Malaby, tenorsaxofon
Craig Taborn, piano
Chris Lightcap, bas
Gerald Cleaver, trummor


PUBLICERAD: 20161221


FRÅN FASCHINGS ARKIV
Torsdag 23/3 2017
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150