CCQ

 

När trumslagaren Christopher Cantillo samlar ihop sin egen orkester är det med två saxofonkolosser och en flitigt anlitad basist som han intar Faschings scen. 

Som medmusiker rör sig Cantillo mellan några av landets främsta frijazz- och artpopgrupper. Han kan ses spela med bland andra Nils Berg Cinemascope, Mats Äleklint Quartet, Anna von Hausswolff och Lonely Dear. Förutom med sin egen grupp kan Cantillo ses på Fasching tillsammans med Filip Augustsons Viva Black och sir Was längre fram i höst!

Nu har trumslagaren samlat ihop en egen grupp som i vinter släpper sitt första album i denna konstellation på jazzindiebolaget El Dingo Records. Komponerandet har han lagt i händerna på sina medmusiker som skrivit materialet som kan höras på skivan och under denna konsert. De tre kompositörerna tillika Cantillos medmusiker för projektet utgörs av tre rutinerade personer som är välkända namn inom den svenska jazzscenen. De två saxofonkolosserna Joakim Milder och Fredrik Ljungkvist samt basisten Pär-Ola Landin har genom åren satt sin prägel på den svenska jazzen med otaliga gig och inspelningar.

Det handlar om samtida europeisk jazz med många influenser. Lyriskt, abstrakt, ösigt och lugnt – något för hela familjen enligt gruppen själv.

 

Joakim Milder - saxofon
Fredrik Ljungkvist - saxofon
Pär-Ola Landin - kontrabas
Christopher Cantillo - trummor


PUBLICERAD: 20170809
Onsdag 13/9 2017

VI ÖPPNAR: 17:00
Matsalen öppnar: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 220/170/100 kr
Åldersgräns: 18 år
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Presentkort - 280x150