Carl Verheyen Band

En djupdykning i blues: från delta- till Piedmont-blues, från Chicago till Texas – och även en utflykt till engelsk blues. Allt i händerna på en fantomgitarrist och hans band.

Los Angeles-gitarristen Carl Verheyen har utsetts till en av världens tio bästa gitarrister av Guitar Magazine och fått liknande utmärkelser i en lång rad andra tidningar. Han var med i Supertramp och har spelat tillsammans med storheter som BB King, Cher och The Bee Gees (för att nämna några). Han ligger också bakom filmmusik till Star Trek och Seinfeld. Carl Verheyen har dessutom varit John Fogertys gitarrlärare!

När han nu tar sitt tremannaband på en Essential Blues Tour handlar det som titeln antyder just om blues – i många olika former. Han har själv kommenterat intriktningen med orden ”ju djupare man gräver i bluesen, desto fler stilistiska nyanser hittar man” – och han lovar att utforska allt från delta-, Piedmonte- , Chicago-, Texas-blues till brittisk blues. Med sig har han basisten Dave Marotta som inte direkt heller är någon nykomling. På hans meritlista står bland annat spelningar med Phil Collins och Manhattan Transfer. Bakom trummorna sitter John Mader – som tidigare spelat med Randy Newman och Pat Benatar (och många andra). Ett rutinerat gäng med andra ord.

”Målet med turné är att hitta bluesens essens och utforska det kreativa i den långa traditionen, samtidigt som jag tillför något av min egen gärning” säger Carl Verheyen.

Räkna med tungt gung och härlig blues i händerna på absoluta toppmusiker!

Carl Verheyen – gitarr och sång
Dave Marotta – bas
John Mader – trummor


PUBLICERAD: 20180612
Onsdag 5/9 2018

VI ÖPPNAR: 17:00
Matsalen öppnar: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: 300/250/150 kr
Åldersgräns: 18 år


Köp biljett
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

SJF2018 Faschings Vänner 280x150 Presentkort - 280x150